szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

A Waldläufer gördülő talpú lábbeli jótékony hatása

2021.04.17 13:04
A Waldläufer gördülő talpú lábbeli jótékony hatása

A minőségi cipőválasztás fontos szerepet játszik lábunk egészségének megőrzésében, hiszen a láb statikájának megbomlása nemcsak fájdalmas elváltozásokkal jár, de a tartó- és mozgató szervrendszerünket is megbetegítheti. A kemény talajon való járás, a láb túlterhelése és az egészségtelen cipők együttesen felelősek az ortopéd lábproblémák kialakulásáért, melyek súlyosan akadályozhatják mindennapi életünk alakulását.

Előzze meg a lábproblémák kialakulását...

 

A nem megfelelő lábbeli viselésével nemcsak a lábunknak, hanem az egész testünknek is árthatunk. A láb statikájának megbomlása idézi elő a különböző lábbetegségek vagy gerincbetegségek kialakulását. A rossz, kényelmetlen cipők használata okozta problémák közé sorolható a sarokfájdalom, lúdtalp, bütyök vagy kalapácsujj illetve a különböző gerincbántalmak is. A láb fokozatos nyomásterhelése miatt a talp egyes részeire az átlagosnál jóval nagyobb terhelés jut, így fájdalmas gyulladás alakulhat ki. 

Bizonyára sűrűn tapasztalja, hogy a pedikűrösnek is sok dolga van az Ön lábával. A berepedezett sarok, a nagylábujjon lévő bőrkeményedés, a lábujjpárnák alatt lévő bőrkeményedés rendszeresen okoz problémát. Ebben is segíthet egy jól megválasztott gördülő talpú cipő. Amely egyenletesebbé teszi a lábon eloszló terhelést.

Az egészség a lábaknál kezdődik!  

Waldläufer Dynamic és GOnamic

Az esetek túlnyomó részében a lábon keletkezett gyulladás (majd fájdalmas deformáció) leggyakoribb kiváltó oka az egészségtelen lábbelik okozta káros nyomásterhelés, aminek következtében a láb egyes részeire az átlagosnál jóval nagyobb terhelés jut. Német ortopéd szakorvosok közreműködésével - a Waldläufer Dynamic® gördülő talpú lábbelik fejlesztése során – megalkották a megfelelő gördülő talpat.

Ezen gördülő talpú cipő speciális gördülő talpszerkezete az instabilitás állapotát kelti egy normál egyenes talpú cipővel szemben. Ezáltal kiegyensúlyozásra kényszeríti a testet, melynek eredményeképpen azok a mélyizmok aktivizálódnak, amik a normál talpú cipők viselése közben nem tudnak.

A Waldläufer Dynamic® modellek gördülő talpa egészségügyileg megfelelő súlyeloszlást biztosít a talp felületén, ezáltal tehermentesíti a csípő-, derék-, térdízületeket. Ezen gördülő technika révén lehetséges, hogy a sarokcsont is kevésbé terhelődik. A gördülő talp kialakítás nagyon alacsony, külső szemlélőnek szinte észrevehetetlen, ugyanakkor hatását folyamatosan fejti ki az egész testre. Az állás és a séta is kifejezetten könnyű, nem kell görcsösen, megerőltetve egyensúlyozni ahhoz, hogy ne billenjünk ki stabil álló helyzetünkből.

A Waldlaufer Dynamic® cipők saját antibakteriális, légáteresztő, kivehető gyógy talpbetéttel rendelkeznek.

A Waldläufer GOnamic® pedig a legújabb gördülő talp a márkacsaládban. A gördülő talp a beépített lábközép alátámasztás révén, még nagyobb kényelmet és extra tehermentesítést jelent a térdnek és a gerincnek. Elősegíti a helyes testtartást és kíméli az ízületeket a hatékonyabb gördülő mozgás segítségével. Az első osztályú, puha bőr alapanyagok és a párnázott talpbetét növelik a kényelmét, mely igény esetén kivehető és a saját talpbetéttel helyettesíthető. 

Ráadásul a Waldläufer GOnamic® OrthoTritt - egy továbbfejlesztett változat - modelljei rugalmas, úgynevezett sztreccs felsőrésszel készülnek, melyek teljes mértékben alkalmazkodnak a lábhoz. Ezeket a lábbeliket kimondottan érzékeny és eldeformált lábra fejlesztették ki annak érdekében, hogy enyhítse a fájdalmakat az olyan kritikus nyomáspontokon, mint pl. a bütyök, kalapácsujj. A lábbelik ezen különösen jó tulajdonsága megakadályozza a további terhelést a kényelmetlen, fájdalmas területeken, ezzel a mindennapok optimális kényelmét nyújtva.

 

Válassza lábának a megfelelő kényelmet...

Lábaink egészségére egy életen át szükség van, ezért érdemes befektetni egy minőségi, egészségügyileg ideális gördülő talpú cipőbe. Higgye el, a lába meghálálja! Manapság már a szakértői formatervezés és a különböző bőr anyagok mellett, nagyon sok típus, szín és stílus közül választhatunk, így mindenki megtalálja a saját kényelmének megfelelő Waldläufer Dynamic vagy GOnamic lábbelit.