Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438 | Szaküzleteink: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/977-24-38

Blog

A vegán bőr tulajdonképpen egyfajta műbőr, az elnevezés inkább azt mutatja, hogy teljesen mentes az állati eredetű alapanyagoktól, és a fenntarthatóságra törekszik.

Egészség és kényelem a lábad alatt!

Miért is imádjuk az MBT® lábbeliket?

????Ha nincs ellenedre a sport utáni gyorsabb regeneráció, nézd meg ezt a tanulmányt az MBT-vel kapcsolatban!

A különböző MBT® sportcipők nemcsak sportoláshoz (például: futás) ajánlott, hanem különböző szabadtéri tevékenységek végzésére (séta, gyaloglás, kocogás, nordic-walking) is megfelelő a lábai kényelmére.

Teszteljetek Hévízen MBT® cipőket és nyerjetek❗️

Teszteljetek Hévízen MBT® cipőket és nyerjetek❗️

 

Az MBT cipők regenerációs hatékonyságát kiválóan szemlélteti, egy 2018-ban végzett klinikai tanulmány...

Látogasson el a hévízi szaküzletünkbe és tekintse meg a színes kínálatunkat!

MBT® Szenzor Technológia™.
Ezt az egyedi technológiát arra tervezték, hogy utánozza az egyenetlen terepen való járás érzését, ezáltal az MBT cipők minden lépésnél aktiválják a mélyizmokat és stabilitást adnak.

Látogasson el a hévízi szaküzletünkbe és tekintse meg a színes kínálatunkat!

A MEPHISTO lábbeliket páratlan kényelmük és kiemelkedő minőségük különbözteti meg egyéb cipőktől, hiszen a Mephisto cipész mesterek kézzel készítik a nem csak különlegesen kényelmes, de egyben divatos termékeket.

 

A kemény felületeken való járás egészségtelen az emberi test számára. Megszoktuk, hogy a járdákat aszfalttal burkolják, az utcákat pedig aszfalt borítja, de tudta-e, hogy az emberi test nem arra szolgál, hogy ezen a felszínen járjon?

A minőségi cipőválasztás fontos szerepet játszik lábunk egészségének megőrzésében, hiszen a láb statikájának megbomlása nemcsak fájdalmas elváltozásokkal jár, de a tartó- és mozgató szervrendszerünket is megbetegítheti. A kemény talajon való járás, a láb túlterhelése és az egészségtelen cipők együttesen felelősek az ortopéd lábproblémák kialakulásáért, melyek súlyosan akadályozhatják mindennapi életünk alakulását.

A kellő testmozgás és sport jó formában tart és eltünteti a nem kívánt kilókat. Lábai egészsége ehhez egy nagyon fontos alapot képeznek. Különösen télen amikor a kinti hideg és a lakásban lévő fűtés melege kiszárítja a bőrt és elnehezíti a fáradt lábakat. E problémák megelőzésére adunk néhány jó tanácsot, hogy lába szép és egészséges maradjon.

Ha Te is a könnyű lábbelit  keresed hosszú sétáidhoz, akkor ez neked való!

A német Waldläufer gördülő talpú cipők idehaza megkapták az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) igazolását, azaz gyógyászati segédeszköznek minősülnek. Ez azt jelenti, hogy Egészségpénztárra is megvásárolhatóak! (Allianz, Prémium, Generali, MKB-Pannónia, OTP, Patika, Új Pillér, Tempo, Vasutas, Vitamin)

Egész életünkön át visznek minket a lábaink. Első pillantásra tűnhetnek aprónak, szinte jelentéktelennek, azonban nagyon fontos szerepet játszanak az ember jólétében. Az egyensúly és a mozgásképesség csak kettő a sok olyan tényező közül, amely nem létezne a lábak nélkül.

  • Milyen márka a chung shi®?
  • Miért gerincbarát cipő az AuBioRig®?
  • Miért edzi az AuBioRig® az izmokat?
  • Miért porckorongbarát cipő az Anti Step®?
  • Hordhatók-e egész nap az Anti Step® és AuBioRig® lábbelik?

Nehéz máshoz hasonlítani azt a szabadságérzetet, amikor mezítláb sétálunk a nyirkos fűben, a napsütötte homokban vagy épp gömbölyű kavicsokon. Ha cipőnket, zokninkat hátrahagyjuk, és biztonságos – tehát nem szúrós vagy éles – terepen gyalogolunk, ezernyi érzékszervünk ébred fel, sőt egészségünknek is jót teszünk vele.

Az egészségügyi dolgozók a talpalás bajnokai. Az orvosok, nővérek, betegápolók már a koronavírus-járvány előtt sem voltak könnyű helyzetben, de a megnövekedett terhek miatt most még többet gyalogolnak munka közben. Akárcsak Beledi Márta, aki diplomás ápolóként küzd mindennap azért, hogy a legjobb ellátást nyújtsa a betegeknek – már 40 éve. A sok séta és a nem megfelelő cipő kombinációja azonban fájdalmakkal jár. De mit tehetünk ilyenkor?

Fáj a talpa és a sarka járás közben? Égető fájdalom hasít a lábizmokba egy hosszabb túra után? Tyúkszemek, bütykök nőnek a lábujjain? Ezek annak a jelei is lehetnek – egyéb ortopédiai betegségek mellett –, hogy rossz cipőt hord. A nem megfelelő lábbeli az egész testtartást, a távolabbi izmok és ízületek munkáját és működését is befolyásolhatja.

Sokunk számára ismerős az érzés, amikor egy hosszúra nyúlt munkanap után hazaérve rekordsebességgel vesszük – vagy inkább rúgjuk – le magunkról a cipőt. A rossz lábbeli éget, szorít, nyom, megkeseríti azokat az órákat, amiket a sok talpalással benne töltünk. De van megoldás! Néhány praktikával, odafigyeléssel, a megfelelő cipő kiválasztásával véget vethetünk a kínzó lábfájásnak, és búcsút inthetünk a problémáknak.

120 izom, 33 ízület és 26 csont dolgozik minden egyes lépéskor a lábfejünkben. Ez az összehangolt munka olyan erőkifejtést jelent a lábfejünkre, amely testsúlyunk körülbelül háromszorosának felel meg. Napi 6-8 ezer lépésnél ez hatalmas terhelés. Ezért is fontos a megfelelő cipő használata.